Yangın merdivenine malik cereyan etmek kebir bir avantajdır. Kuşkusuz bu üstünlükı halk etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık kanuni çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen erdemli binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında yapım edilmektedir. Fakat elbette bir yangın merdivenine iye olgunlaşmak sinein binanızın yeni olması ya da dolgunca mürtefi olması gerekmemektedir.
şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak acil çıkış bapsı yerine çatı büküm aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe göre derunstrüktürsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan çarliston kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının hediyeı daha buna sargılı olarak henüz bozuk olmaktadır.
Baplar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 grup tenha kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların de monte olması vahim taşımalık avantajları katkısızlamaktadır.
Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena konstrüksiyonda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın merdiveni sayfa başlığı ile alakalı heves edilen soruları sizler midein bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları dunda nokta almaktadır.
Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi dâhilin yaşamsal öneme sahiptir. Araştırmalar yangın temelladıktan yalnızca 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk yürekindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.
Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında özen edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem çalışmalevinin yitirilmemesi karınin hem de merdivenin sadece amacı için kullanılabilmesi için bu unsura dikkat edilmelidir.
; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile çatı sinei veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, natürel afet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı sinei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Panik amerikan bar yardımıyla muhtevaerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı esaslı iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış konstrüksiyonlabilir.
Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetleme şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri kemiksiz ön düzlükı 150 metrekare’den aşkın ve takkadak zait yamaçı olan umumi binalarda, kat adeti 4’ten şu denli olan bütün bünyelaşmalarda yangın merdiveni binalması zorunlu kılınmıştır.
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın Yangın kapısı istanbul kapısı, uluslararası standartlara akla yatkın olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Buna cevap, bu kapının asli amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek yahut alçaklatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine bakarak
Yangın Kapısı Yürütüm Amacı Yangın kapılarının üretim amacı kişi esenlığını koruyup yangın ve duman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.